Dům s Wikihouse – Proces návrhu a stavby

Pokud se rozhodnete postavit svůj dům pomocí systému WikiHouse, máte před sebou vzrušující cestu plnou inovací a kreativity. Pojďme se společně podívat na celý proces, co všechno vás čeká a na co byste měli být připraveni.

Zdroj článku – www.wikihouse.cc/process

1. Koncept stavby

Začneme návrhem konceptu. Zde je klíčové využít WikiHouse bloky už od samého začátku. Díky tomu se ujistíte, že váš design bude kompatibilní s tímto systémem. Měli byste si být vědomi, že v této fázi je důležité, aby váš návrh splňoval všechny stavební předpisy. Je to nezbytné pro získání stavebního povolení. Často je vhodné zapojit do procesu architekta nebo designéra, kteří vám pomohou s přípravou potřebných dokumentů a výkresů.

2. Návrh konstrukce skeletu

Dalším krokem je návrh skeletu/hrubé stavby vašeho domu. Bude zapotřebí vytvořit úplný 3D model skeletu (snadno ve free SW sketchup), který bude podkladem pro kusovník jednotlivých modulů a výstupem pro soubory na CNC frézování. Pokud máte zkušenosti s WikiHouse, můžete se do tohoto procesu pustit sami, nebo můžete využít našich služeb pro návrh skeletu.

3. Kontrola návrhu

Velmi důležitým krokem je kontrola celého návrhu statikem/projektantem, aby splňoval potřebné stavební předpisy. Pokud již máte svého projektanta, může to udělat on, nebo můžete využít naši síť inženýrů.

4. Návrh dalších konstrukcí a detailů

Následuje detailní návrh, kde rozhodnete o materiálech a vybavení vašeho budoucího domova. V této fázi je možné zapojit další odborníky, jako jsou architekti nebo designéři, kteří vám pomohou s výběrem a specifikací materiálů a vybavení, aby váš projekt byl nejen krásný, ale také funkční a splňoval všechny normy.

5. Výroba modulů

Pak přichází výroba bloků. V této fázi je nezbytné najít kvalifikovaného výrobce / CNC truhláře, který vyfrézuje a sestaví bloky podle vašeho návrhu. Naše síť schválených výrobců WikiHouse vám může v tomto procesu výrazně pomoci.

6. Příprava pozemku

Před montáží skeletu je potřeba připravit staveniště. To zahrnuje instalaci základů a přípravu pro napojení na veřejné sítě. Vaším úkolem bude zajistit, aby základy byly správně zhotoveny a odpovídaly stavebním předpisům.

7. Montáž skeletu

Montáž skeletu je obvykle rychlý proces, který může trvat od jednoho do čtyř dnů. Máme síť stavitelů, kteří vám mohou s montáží pomoci, ale můžete si vybrat i vlastní cestu. Je však důležité mít na paměti, že musíte dodržovat všechny bezpečnostní předpisy.

8. Dokončení

Poslední fází je dokončení vašeho projektu, kde se pustíte do instalace oken, vnějších obkladů, vnitřních povrchových úprav a dalších prvků, které dodají vašemu domovu osobitý charakter. V této fázi můžete pracovat s různými dodavateli nebo si vybrat kompletní servis ‚na klíč‘ od některých našich partnerů.

A pamatujte, až bude váš dům hotový, rádi bychom se dozvěděli o vašich zkušenostech. Váš příběh může inspirovat další a pomoci nám systém WikiHouse dále vylepšovat. Tato cesta může být plná výzev, ale zároveň je to velmi odměňující zkušenost, která vám umožní postavit dům přesně podle vašich představ.

Zdroj článku – www.wikihouse.cc/process

Komunita Wikihouse – www.wikihouse.cc/community

Síť Wikihouse architektů, inženýrů, výrobců a stavitelů – www.wikihouse.cc/providers

Sledujte nás na Facebooku a Instagramu.

ZEWAHO WEB